maandag 25 november 2013

nieuw-zeeland : mijn derde grotere reis


Dag allemaal,

Velen weten het al maar ik vertrek over enkele uren voor een nieuwe reis en ditmaal gaat het naar Nieuw-Zeeland. Nee, het is niet dat ik weeral op reis ga zoals enkelen beweren maar ik ga eindelijk nog eens reizen. Ik ben toch al een hele 14 maanden thuis en op 2 weken na heb ik een heeeeeeeeeeeeel jaar gewerkt.
Dus echt wel hoog tijd dat ik eindelijk nog eens een deel van de wereld ga verkennen.

Deze keer dus Nieuw-Zeeland. Woensdag middag zal ik landen in Auckland. Het is in totaal 22 uur vliegen, 2 tussenstops en 12 uur tijdsverschil.  Het zal er elke dag tussen 20 en 25 gr zijn en de zomer moet nog beginnen. Helaas is er voor de komende dagen ook een verhoogde kans op regen voorspeld. Sommige dagen toch zeker wel 1 mm regen.

Wat zal ik er doen? Net als mijn andere reizen zal ik vnl fietsen en wandelen maar de verhouding zal heel anders zijn. De eerste weken dienen om mijn conditie op peil te brengen. Zal er 600 km fietsen naar het zuiden fietsen en ook 1 of 2 meerdaagse wandelingen doen. Dan half december begint het serieuze werk.
Op het Zuid-eiland wil ik de Te Araroa wandeling doen. Die zal me van het meest noordelijke punt tot het meest zuidelijke punt van het zuideiland brengen. Een tocht van 1500 km (ja, 1500) wandelen over oa. de Nieuw-Zeelandse alpen. Ik moet passen over van bijna 2000 m hoogte en een week wandelen voor ik weer bij een winkel kom waar ik voedsel kan kopen. Dit zal ongeveer 3 maanden duren. Daarna nog enkele maanden de rest van Nieuw-Zeeland verkennen meestal met de fiets. Dan zou ik het grotendeel van Nieuw Zeeland moeten gezien hebben.
Dan is het april-mei en lente hier maar daar dus herfst.

Dan zijn er 3 mogelijkheden :
1) : ik kan naar huis terugkomen, ander werk zoeken en dus werken. (volgens meerdere insiders wordt dit enkel de theoretische optie genoemd)
2) : op uitnodiging van een vriendin doorvliegen naar Vancouver (canada). Der wat verkennen en dan van de west-kust naar de oost-kust fietsen met uitgebreidere bezoeken aan franstalig canada en de oostelijke provincies zoals Nova Scotia.
3) : terug vliegen naar Europa maar dan naar Spanje om dan het Iberisch schiereiland te verkennen met ook meerdaagse wandelingen in de Picos, Pyrineeën,......  Daarna langzaam langs de atlantische oceaan naar Belgie te fietsen.

Natuurlijk kan alles veranderen door omstandigheden maar we zullen zien wat het wordt.

groeten,

nico3 opmerkingen:

Gert Beliën zei

Man, man, man ...
Ik ben nu al jaloers !!!
Veel fiets- en wandelplezier en ik kijk al uit naar het eerste verslag.
PS: probeer die nieuwe fysiek nu ook eens te houden totdat ge terug zijt eodat wij daar op de voetbal ook iets aan hebben hé :-)

ilse serdons zei

go, nico!
ik ga trouw je blogs lezen en superblij voor je zijn! have fun!!!!
groetjes van ons. ilse en co ;)

Anoniem zei

hé, verre vriend! hoewist daar? fijn-in-de-zomer-wandelaar-fietser... alles goed? hier wel. natte en warme winter tot nu toe... een nieuw dak, om ons goed te isoleren tegen de winterkou (!) en misschien een pleegkindje in't vooruitzicht, wordt vervolgd... groetjes van ons! ilse en zo :)